GUILLICHSEN VORMALA | BIBLIOTECA I CENTRE DE CULTURES UDL


Situació: Campus de Cappont
Autor: Kristian Gullichsen / Gullichsen-Vormala Arkkitehdit
Colaboradors: 

Estructura: BOMA, Robert Brufau i Associats
Instal·lacions: Imogep
Assessor estructural: Matti Olilla
Assessor acústic: Raimon Parjo
Assessor: Ignasi Miquel
Equp: Miquel Vadell, Jyri Haukkavaara, Arto Sahlman, Maaret Pesonen, Arto Huttunen
Direcció d'obra: Torrent-Brescó
Constructora: Comsa
Promotora: Fundacio 700 Aniversari de la Universitat de Lleida i Joan Olivart
Bibliografia:  DAU Nº20 2003
Fotografia: ArquiLleida!

Memòria:
El projecte del Centre de Cultures de l'Estudi General i biblioteca universitària va ser promogut per commemorar el 700 aniversari de la Universitat de Lleida. La resolució final segueix i desenvolupa el projecte guanyador del concurs internacional de 1996.

L'edifici, emblema i porta del nou Campus Universitari de Cappont, està situat al marge esquerre del riu Segre, proper al centre de la ciutat. El cos unitari en forma de L, tallat a la cantonada de l'illa del campus, constituirà l'accés principal al nou recinte universitari. El tall a la cantonada de l'edifici serveix per ressaltar l'eix diagonal del corrent d'entrada i sortida del campus. L'alta i esvelta columnata de l'atri fa referència a les arrels clàssiques de la ciència. 

El conjunt, de 12.500 m2, inclou biblioteca, aulari, botiga, cafeteria restaurant, seus de societats científiques i un auditori de 325 places. El cos cilíndric de l'auditori, aïllat de l'edifici, emergeix enmig d'un estany sobre el qual es reflecteix. 

L'edifici es desenvolupa en tres plantes sobre la rasant dels vials i una planta suberrània unificada. A partir de la planta baixa, l'edifici queda dividit en dos cossos independents vinculats pel gran atri d'accés i amb una coberta que els unifica. La biblioteca se situa al cos principal, amb les plantes obertes entre si, de manera que forma un espai comú, i l'aulari, amb la possibilitat de funcionament autònom. A l'altre cos se situen la botiga, la cafeteria restaurant, les sales de reunions i les seus de societats científiques. Els interior de l'edifici s'han il·luminat tamisadament amb la llum natural, tenint en compte l'important impacte solar a la zona de Lleida. 

Aquest edifici, atès el seu caràcter singular, compta amb finançament complementari per part de la Diputació i l'Ajuntament de Lleida, i amb aportacions de la societat civil. 


Fotografies:



















Plànols:











No hay comentarios:

Publicar un comentario